aquilaaquilonis (aquilaaquilonis) wrote,
aquilaaquilonis
aquilaaquilonis

Categories:

Дебилы, б...

Уграинзге наци-аналисты в очередной раз выразили свою противоестественную любовь к князю Святославу Нелюбомневкиевскому.





Факелы, по всей видимости, должны были напомнить об огне, на котором угрофинские дружинники Святослава и Ольги жарили свиные окорочка в Искоростене.


Ольга съ сыномъ Святославомъ собра вои многи и храбры и иде на Деревьскую землю. И изыдоша Древляне противу и снемъшемася обема полкома накупь. Суну копьемъ Святославъ на Деревляны и копье летевъ сквози оуши коневи и оудари в ногы коневи. Бе бо велми детескъ. И ре Свенгелдъ и Асмудъ: князь оуже почалъ потягнемъ дружино по князи. И победиша Деревьляны. Деревляне же побегоша и затворишася в городехъ своих. Ольга же оустремися съ сыномъ своимъ на Искоростень городъ, яко те бяху оубиле мужа ея. И ста около город съ сыномъ своимъ, а Деревляне затворишася в городе… И повеле Ольга яко смерчеся пустити голуби и воробии воемъ своимъ. Голубеви же и воробьеве полетеша въ гнезда своя, ови в голубникы своя, воробьеве же подъ острехы. И тако загарахуться голубници и от нихъ клети и одрины, и не бе двора идеже не горяше. И не бе льзе гасити, вси бо дворе възгорешася. И побегоша людье из города, и повеле Олга воемъ своимъ имати я. И яко взя городъ и пожьже и, стареишины же города ижьже и прочая люди, овехъ изби, а другия работе преда мужем своимъ, а прокъ остави ихъ платити дань, и възложи на ня дань тяжьку.
Літопис руський за Іпатським списком




Tags: усраинушка
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 12 comments